onsdag 20. februar 2013

Dag 1 på framtidskonferansen

Onsdagen begynte med at både ansatte og medelever skulle møtes i skoletorget. Vi ble fortalt at vi var veldig flinke med å finne våre plasser, og deretter snakket de ansatte om hvilket utgangsdør vi skulle bruke i tilfelle det skulle skje en brann. Etter det kunne foredragene begynne.

Det var flere foredragsholdere, blant annet rektoren vår, Liv Holvik, Ahmad Ghanizadeh (statssekretær Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet), Ole Hamre og Agnete Haaland (teatersjef ved Nasjonale Scene).

Introduksjon: Ole Hamre trommer på kjeler.
Foto: MK elever ved NGVS
Først ute som holdt foredrag var musikeren, Ole Hamre. Det første han gjorde var å trekke oppmerksomheten vår ved å tromme på kjeler. Vi synes at dette var ganske kult og kreativt. Han snakket om å lære og finne opp nye ting ved hjelp av teknologien. 

Han tok på et opptak av en flyvertinne som hadde sagt sikkerhetsreglene, men dette var uten musikk. Deretter tok han med melodi, som passet ganske bra med det flyvertinnen hadde sagt. Etter det igjen tok han det uten musikk, men denne gangen sa han at sansene våre kunne gjøre slik at vi kunne lage vår egen musikk til det flyvertinnen sa, noe som vi ikke hadde tenkt over før. 

I tillegg til det, viste Ole sine prosjekter som han hadde gjort i Cape Town der han hadde brukt forskjellige lyder fra byen, menneskene etc. og lagde en "sang" utifra det. Han viste oss også klipp av en dame som hadde laget noen nynnelyder. Det ble ganske kjedelig i lengden, men etterhvert la Ole til forskjellige melodier, noe som gjorde det veldig interessant. Ole avsluttet foredraget sitt med og steppe.

Her er en sitat fra Ole Hamre som vi likte veldig godt: "Hvis ikke du risikerer, så utvikler du deg ikke." 

Til slutt vil vi si at foredraget til Ole var det vi fulgte mest på. Dette er fordi med en gang han kom opp på scenen så fanget han oppmerksomheten våres. I tillegg til det var han veldig morsom, vi var enig i det meste han sa, det ble ikke kjedelig i lengden og vi følte at vi lærte mye av Ole.

- Mirjana Ivkovic

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar